Zero-waste & Fermentace
Fermentace zažívá boom, a to nejen díky svým blahodárným účinkům na naše zdraví.
 
Tuto tradiční techniku konzervace znaly již naše babičky, a proto i my se vydali cestou fermentování a má v naši kuchyni nezastupitelné místo. Kromě zmíněných zdravotních a chuťových benefitů je tu ještě jedna důležitá vlastnost fermentace - umožňuje totiž využít suroviny na maximum, omezuje plýtvání a přispívá tak k větší udržitelnosti v kuchyni.V Artisanu tak máte možnost ochutnat originální autorské pokrmy, které jinde nenajdete. Jde například o domácí ocet z paprikových dužin, oleje ze stonků bylin, emulzi z dýňových semínek nebo domácí limonády ze švestkových či višňových pecek.
Profesionální kultivátor
Byli jsme první v ČR, kdo si pořídil profesionální kultivátor. S pomoci našeho kultivátoru si pěstujeme domácí bylinky, které si můžete sami ustřihnout a podle své preference pokrm dochutit, dále výhonky či klíčky, například ty z hořčice, pohanky, čočky či šťavelu.
 
Za zmínku stojí i fakt, že přírodu šetřící je i samotný kultivátor - měsíčně potřebuje pouze několik litrů vody, a přesto dokáže produkovat dostatečné množství kvalitních a zdravých potravin.
Komposter & Skleník
Denně vyprodukujeme cca 150-200 kg kompostovatelného odpadu. Jsme však rádi, že díky našemu kompostéru máme schopnost zpracovat až 150 kg tohoto odpadu denně. Z těchto 150 kg odpadu vzniká zhruba 15 kg kompostu. 
 
Výsledkem je výživná půda, kterou poté používáme pro pěstování čerstvých bylin a zeleniny ve svém vlastním skleníku.
 
Skleník nám umožňuje mít vždy po ruce čerstvé a kvalitní suroviny. Díky kontrolovaným klimatickým podmínkám a ochraně před nepříznivým počasím jsme schopni pěstovat sezónní byliny, zeleninu a další rostliny po celý rok.

 

 

Včely & náš med
V naší restauraci  jsme se blíže přiblížili naší vizi plně udržitelné kuchyně díky devadesáti tisícům našich vlastních „artisanských" včel, které našly svůj domov na naší střeše.
 
Med využíváme do unikátních pokrmů, ale také při výrobě domácí medoviny a dokonce i při vytváření vlastních propolisových tinktur a dalších domácích produktů. Tím se naše restaurace významně přibližuje našemu cíli dosáhnout plně udržitelné kuchyně, která klade důraz na vlastní produkci a kvalitní lokální suroviny.
 
Produkce vlastního medu má významný dopad na provoz a úsporu nákladů. 
Kintsugi technika
V naší restauraci The Artisan se s nadšením věnujeme umělecké technice zvané kintsugi. Tato japonská metoda renovace porcelánu, která zdůrazňuje krásu opravy, se stala nedílnou součástí našeho konceptu.
 
Kintsugi je pro nás způsobem, jak vyjádřit hluboký respekt k přírodě a trvale udržitelnému životnímu stylu. Namísto skrývání trhlin nebo poškození se rozhodujeme zdůraznit a ocenit jedinečnost každého kusu keramiky. S použitím zlaté nebo stříbrné práškové směsi opravujeme poškozené části a vytváříme tak nové, fascinující vzory.
Lokální dodavatelé
Klademe důraz na řemeslnou výrobu a pečlivě vybíráme farmáře a dodavatele, vzdálené ne více než 200 km od Prahy. Se stejnou důsledností dbáme také na dodržení sezónnosti surovin.
 
Mezi naše hlavní dodavatele patří:
  • A-Maso
  • Kalendova Chabrybárna 
  • Chřest ze sadu
  • Farma Krasolesí
  • Sluneční farma Vykáň
  • Rodinné farma Martina Minarčíka
  • Vinařství Salabka
Tato stránka používá cookies. Návštěvou této stránky souhlasíte s našimi pravidly pro používání cookies.