
Šéfkuchař roku 2024
David Rejhon je rodák z Prahy a uznávaný šéfkuchař s bohatými zkušenostmi ze světa, přináší do pražské restaurace The Artisan v hotelu Marriott jedinečný koncept udržitelné gastronomie.
Již od začátku své kariéry se zajímal o asijskou kuchyni a postupně zdokonaloval své dovednosti ve Švýcarsku, USA a zejména v Asii, kde působil v prestižním hotelu Marriott v Saigonu. Právě zde získal základy pro svůj inovativní přístup ke zpracování surovin a techniky vaření.
David své zkušenosti zúročil i v cateringu, kdy připravoval pokrmy pro prestižní sérii Moto GP v rámci svého angažmá v Zátiší group. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem v cateringu White Circus, který patří do sítě Ambiente. Nyní realizuje svůj sen jako šéfkuchař v The Artisan, kde se plně věnuje udržitelnému přístupu k vaření.
Nedávno získal ocenění „Šéfkuchař roku" na konferenci EMEA Operations 2024 v Barceloně. Klíčovými faktory pro toto prestižní ocenění byla jeho vášeň pro udržitelnost a inovativní přístupy, jako je vlastní produkce medu a využívání japonské techniky Kintsugi.
Inspiraci čerpá od kolegů kuchařů a z michelinských restaurací, jako je Silo v Londýně, která je 100% Zero waste. Tento přístup ho inspiroval k vytvoření vlastních úlů na střeše restaurace. Neustále vymýšlí nové produkty, jako nakládaná pampelišková poupata připomínající kapary, nebo koření ze slupek řepy. Zapojuje celý tým do sběru sezónních surovin v přírodě a pěstuje vlastní bylinky a jedlé květy.