
Zero-waste & Fermentace
Fermentace je v dnešní době populární, nejen díky svým blahodárným účinkům na naše zdraví.
Tuto tradiční techniku konzervace znaly již naše babičky, proto jsme se vydali cestou fermentování a má v naši kuchyni nezastupitelné místo. Umožňuje využít suroviny naplno a přispívá k větší udržitelnosti v kuchyni.
V Artisanu tak máte možnost ochutnat originální autorské pokrmy, které jinde nenajdete. Jde například o domácí ocet z paprikových dužin, oleje ze stonků bylin, emulzi z dýňových semínek nebo domácí limonády ze švestkových či višňových pecek.

Profesionální kultivátor

Komposter & Skleník
Výsledkem je výživná půda, kterou poté používáme pro pěstování čerstvých bylin a zeleniny ve svém vlastním skleníku.
Skleník nám umožňuje mít vždy po ruce čerstvé a kvalitní suroviny. Díky kontrolovaným klimatickým podmínkám a ochraně před nepříznivým počasím jsme schopni pěstovat sezónní byliny, zeleninu a další rostliny po celý rok.

Včely & náš med
Med využíváme do unikátních pokrmů, ale také při výrobě domácí medoviny a dokonce i při vytváření vlastních propolisových tinktur a dalších domácích produktů. Tím se naše restaurace významně přibližuje našemu cíli dosáhnout plně udržitelné kuchyně, která klade důraz na vlastní produkci a kvalitní lokální suroviny.
Produkce vlastního medu má významný dopad na provoz a úsporu nákladů.

Kintsugi technika
V naší restauraci The Artisan se s nadšením věnujeme umělecké technice zvané kintsugi. Tato japonská metoda renovace porcelánu, která zdůrazňuje krásu opravy, se stala nedílnou součástí našeho konceptu.