Skip to main content
$nbsp;
Udržitelnost

Udržitelnost jako recept na úspěch

V naší restauraci The Artisan máme silné závazky vůči životnímu prostředí. Věříme, že každý z nás má povinnost chránit a zachovávat naši planetu pro budoucí generace. Ve The Artisan chceme poskytnout našim hostům nejen vynikající gastronomický zážitek, ale také ukázat, že můžeme jíst dobře a současně se starat o naši planetu. Společně se snažíme o udržitelnost a doufáme, že naše malé kroky přispějí k většímu celosvětovému úsilí o ochranu životního prostředí.
Zero-waste & Fermentace

Zero-waste & Fermentace

Fermentace je v dnešní době populární, nejen díky svým blahodárným účinkům na naše zdraví.

Tuto tradiční techniku konzervace znaly již naše babičky, proto jsme se vydali cestou fermentování a má v naši kuchyni nezastupitelné místo. Umožňuje využít suroviny naplno a přispívá k větší udržitelnosti v kuchyni.

Profesionální kultivátor

Profesionální kultivátor

Byli jsme první v ČR, kdo si pořídil profesionální kultivátor. S pomoci našeho kultivátoru si pěstujeme domácí bylinky, které si můžete sami ustřihnout a podle své preference pokrm dochutit, dále výhonky či klíčky, například ty z hořčice, pohanky, čočky či šťavelu.
Komposter & Skleník

Komposter & Skleník

Denně vyprodukujeme cca 150-200 kg kompostovatelného odpadu. Jsme však rádi, že díky našemu kompostéru máme schopnost zpracovat až 150 kg tohoto odpadu denně. Z těchto 150 kg odpadu vzniká zhruba 15 kg kompostu. 
Včely & náš med

Včely & náš med

V naší restauraci  jsme se blíže přiblížili naší vizi plně udržitelné kuchyně díky devadesáti tisícům našich vlastních „artisanských" včel, které našly svůj domov na naší střeše. 
Kintsugi technika

Kintsugi technika

V naší restauraci The Artisan se s nadšením věnujeme umělecké technice zvané kintsugi. Tato japonská metoda renovace porcelánu, která zdůrazňuje krásu opravy, se stala nedílnou součástí našeho konceptu.

  • Výběr farmářů je zaměřen na ty, kteří praktikují tradiční zemědělství a odmítají používat chemické prostředky či pesticidy.
    The Artisan
  • Jakákoli jedlá rostlina se dá nějakým způsobem zpracovat. Když pampeliškové poupě naložíte a necháte prokvasit, ztmavne a tvarově i barvou připomíná klasické kapary
    The Artisan
  • Když nám v kuchyni zbydou odřezky chleba, tak z nich s našim domácím medem a smetanou, vytváříme chlebovou zmrzlinu.
    The Artisan
    • The Artisan Instagram
      @theartisanprague
    • The Artisan Instagram
      @theartisanprague
    • The Artisan Instagram
      @theartisanprague
    • The Artisan Instagram
      @theartisanprague
    • The Artisan Instagram
      @theartisanprague